Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je hrozné, opravdu strašné, a úřady které mají konat nic, to je typické. Nedávno se změnil zákon, že zvíře není věc, je to živá bytost která vnímá a cítí, tak nějak je to formulováno. Ale v přístupu k těmto bezbranným stvořením se nezměnilo nic. Za takové týrání by měly padat tresty odnětí svobody natvrdo, jinak se nic nezmění. Pojďme apelovat každý na své poslance, aby se proboha v této věci už konečně začalo konat, a vymáhat právo.

2 0
možnosti
Foto

Na jaře roku 2020 trochu změnily zákony na příkaz EU. Ale jak je vidět úředníci se nezměnili.

0 0
možnosti
Foto

Je to opravdu ukrutně otřesné. Mám, ale zato, že již není třeba zpřísňovat zákony, protože ty stávající by měly stačit. Jde jen o to donutit státní zaměstnance, polici, veterinární instituce, aby na každý podobný případ urychleně konali. Pokud nekonají, je třeba hnát k odpovědnosti tyto úředníky a policisty. Zvíře je soukromým majetkem, ale jejich týrání majitelem, by společnost neměla tolerovat.

4 0
možnosti
Foto

Pokuty jsou velice nízké, majitelům se tak vyplatí držet zvířata podvyživená, dotace dostávají stejně a tak proč by utráceli za krmení a slámu. V tomto případě se však jednalo i o psychicky narušeného člověka, hlavně se ukájel na býcích, ti mučení dlouho vydrží. Kůň a nebo beran by to tak dlouho nevydržel. Bylo od soudu velice nezodpovědné, že mu nepřikázali psychiatrickou léčbu.

0 0
možnosti
Foto

Podle mých poznatků se kupodivu ke zvířatům chovají hůře právě lidé na venkově. Asi pozůstatek zvyků z JZD. Původní sedláci, co si uměli zvířat vážit, z venkova zmizeli.

Podle vyprávění našeho veterináře je bezzubý zákon, který neumožňuje v takových případech zasáhnout.R^

1 0
možnosti

Ciista a zdrava zvirata byvala chloubou kazdeho hospodare. Za starych casu mela selska staveni chlevy casto lepe vypadajoci, nez jejich obytne mistnosti.

1 0
možnosti

Nešlo mi to ani přečíst, natož se dívat na fotky těch zubožených zvířat.;-(

Citát Ghándího to celé vystihuje naprosto přesně.R^

2 0
možnosti
Foto

Těžko se s tím vyrovnávám. Hlavně mi je zle z toho, že instituce chránily pachatele a né oběti.

0 0
možnosti
Foto

❤️ Díky. Stydím se to víc komentovat.

3 0
možnosti

Je to děsivý příběh o krutosti, bezcitnosti a lhostejnosti lidí a úřadů. O zákonech, které jsou k ničemu.

Hlavně, že ten psychopat chodil do kostela. To mi připomíná příběh kočičky, která ležela týden zraněná na schodech před kostelem. Věřící ji překračovali a chodili se modlit. Až ji odnesla pracovnice jednoho útulku.

Znovu Vám děkuji.V

7 0
možnosti
Foto

Přesně tak, v té vesnici jsou skoro všichni katolíci, nechápu jak mohli být hlostejní k takovému strašnému utrpení živých tvorů. Ale pachatel chodí dostela, je jeden z nich a tak zavírali oči.

3 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem milovník přírody a zvířat. Ráda cestuji.

Seznam rubrik